Servis računala

Imate problema s vašim ljubimcem? Mi garantiramo njegov brzi i kvalitetan popravak po prihvatljivim cijenama.

Naša usluga obuhvaća popravke svih kvarova na vašem računalu. Pronalazimo kvarove, testiramo računala software-skim alatima, zamjenjujemo neispravne komponente, instaliramo operativne sustave i drugi software.

Nudimo uslugu instalacije Windows operativnih sustava (XP, Vista, 7, 8) na vaše računalo te instalacije svih potrebnih drivera za ispravan rad računala. Osim Windows operativnih sustava obavljamo i instalaciju drugih operativnih sustava kao što su Linux, Mac OS.
U slučaju da imate neke drage podatke na računalu(slike, video) ili važne dokumente? Radimo i backup podataka kako ne bi ostali bez njih.
Privremeni backup vršimo na naš prijenosni medij, a nakon instalacije novog operativnog sustava podatke vraćamo natrag na vaš tvrdi disk. Na taj način osiguravamo vaše podatke od brisanja prilikom reinstalacije Windowsa.
Pohranu Vaših podataka vršimo na CD ili DVD medije.

AMD-Inžinjering - servis računala

Instalacija antivirusnog programa i uklanjanje neželjenog software-a

Mi vam možemo instalirati antivirusni program da bi vaše računalo bilo sigurno

Naša računala izložena su stalnim napadima raznih zloćudnih programa koji na razne načine žele naštetiti našem računalnom sustavu ili doći do povjerljivih podataka na njemu. Takve programe nazivamo virusima jer su štetni i šire se kao virusi. Računalo se može zaraziti virusima na razne načine – pregledavanjem zaraženih stranica na internetu, otvaranjem zaraženih datoteka u elektronskoj pošti ili jednostavno pokretanjem zaraženog programa ili igrice koju vam je netko donio.
Da bi spriječili širenje virusa na vaše računalo potrebno je instalirati antivirusni software koji nas obavještava o pronađenim virusima i blokira ih.

Čišćenje računala

U slučaju pregrijavanja računalnih komponenti može doći do oštećenja

Računalne komponente prilikom rada jako se zagrijavaju, pa ih je potrebno dodatno hladiti. To se postiže postavljanjem hladnjaka na komponente koje se najviše zagrijavaju i ventilatora koji dovode hladniji zrak. Najviše se zagrijava procesor, pa se na njega i stavlja najveći hladnjak sa ventilatorom. S vremenom se po hladnjaku skuplja prašine i s vremenom se može potpuno začepiti. Kad do toga dođe, hladan zrak više ne može strujati pa dolazi do pregrijavanja.
Računalo ima ugrađenu zaštitu od pregrijavanja, a to je da se ugasi. To je jedan od simptoma pregrijavanja. Drugi je pojačani rad ventilatora. Ukoliko primjetite bilo koji od ova dva simptoma, nemojte ih zanemariti jer može doći do oštećenja tih komponenti koje se pregrijavaju, nego se javite nama. Mi ćemo brzo i efikasno riješiti vaše probleme.

Popravak matičnih ploča

Specijalizirani smo za popravak matičnih ploča i grafičkih čipova.

U današnje doba kada se neka komponenta na vašem desktop računalu pokvari, najlakše je zamijeniti je sa novom. Razlog tome je kompatibilnost zamjenskih dijelova i pristupačna cijena. Ali, iz dva razloga, za prijenosna računala ne možemo reći da je tako. Prvi je nekompatibilnost zamjenskih dijelova za jedno računalo s drugima, a to nas dovodi i do skoka cijene.

Ako vam na vaše prijenosno računalo ne daje sliku, javite se nama. Mi imamo iskustva i znanja da uklonimo vaš kvar.
U našem servisu obavljamo zamjenu grafičkog čipa ili chipseta. U tom procesu čistimo cijeli unutrašnjost laptopa, stavljamo novu pastu za hlađenje i po potrebi male limove između čipa i hladnjaka.